Chakra Yoga

Een goede evenwichtige yoga practice combineert fysieke, mentale en spirituele gezondheid. Maar om het fysieke, mentale en spirituele te combineren, moet er een verbinding zijn.

Geest en lichaam zijn logisch: zorg goed voor je lichaam en je zult merken dat je je mentaal alerter voelt en je beter kunt focussen.

Maar de verbinding tussen het spirituele en het fysieke is iets minder duidelijk. Dit is waar de zeven chakra’s binnenkomen.

Een chakra is een centrum van activiteit dat levenskrachtenergie ontvangt, assimileert en uitdrukt. het woord chakra is letterlijk te vertalen met wiel of schijf en verwijst naar een draaiende cirkel van bio-energetische activiteit, uitstralend vanuit de belangrijkste zenuwknopen die zich vanuit de wervelkolom vertakken. Er zijn zeven van deze wielen opgestapeld in een energiekolom die zich van de onderrug tot de kruin uitstrekt. Er bevinden zich ook kleinere chakra’s in de handen, voeten, vingertoppen en schouders. Letterlijk elke werveling van activiteit zou een chakra¬† kunnen worden genoemd. Het zijn echter de zeven grote chakra’s die met de basisstaten van bewustzijn samenhangen.¬†Elk van de chakra’s heeft zijn eigen associaties met een specifieke kleur, fysieke effecten op het lichaam en mantra.