Manipurna Chakra

Dit energiecentrum wordt geassocieerd met je zelfvertrouwen, doelgerichtheid, persoonlijke identiteit, individuele wil, spijsvertering en metabolisme.

Fysieke tekenen van geblokkeerde Manipura-energie

Wanneer het navelchakra uit balans is, kunnen er spijsverteringsproblemen ontstaan. Dit kan zich voordoen als onjuiste verwerking van voedingsstoffen, obstipatie of het prikkelbare darmsyndroom. Onevenwichtigheden in dit energiecentrum worden ook geassocieerd met eetstoornissen, zweren, diabetes, problemen met de alvleesklier, lever en dikke darm.

Mentale tekenen van geblokkeerde Manipura-energie

Ontwikkel tijdens het werken met dit chakra een bereidheid om inzicht te krijgen in je begrip van kracht, individualiteit en identificatie. Zijn er delen van je leven waar je je machteloos voelt? Hoe manifesteert dit zich? Bij sommigen kan een geblokkeerd derde chakra bekwame zelfexpressie uitdagend maken. In sommige gevallen manifesteert het zich als agressief, overdreven 

rigide of controlerend gedrag, in andere veroorzaakt het een slachtoffermentaliteit, behoeftigheid en gebrek aan richting of zelfrespect om op te staan ​​en positieve actie te ondernemen.

Energetische voordelen van een gebalanceerd navelchakra

Wanneer de navelchakra gezond is uitgelijnd, zul je je comfortabel voelen met je eigen inherente kracht en bekrachtigd raken. Je zult een idee hebben van wie je bent en waarom je hier bent. Wanneer je verbinding maakt met je doel, krijg je een dieper inzicht in hoe je als individu op een nuttige manier kunt bijdragen aan het collectief. Je laat de dingen – of het nu je baan of het saldo van je bankrekening is – los om te bepalen wie je bent. Die dingen kunnen waarde hebben, maar het overwaarderen van alles dat aan verandering onderhevig is, is een snelle weg naar lijden. Je hebt inherente waarde, neem de tijd om te oefenen om het te onderzoeken en je zult minder afhankelijk zijn van externe bronnen van geluk.