Online Yogalessen

Live stream lessen welke ook op een ander tijdstip te volgen zijn:

Dinsdagavond 19.30-20.45  Chakra Yoga
Kosten: 4 lessen 30 euro

Doe je mee?

Chakra Yoga
Chakra’s zijn de centra van levensenergie (prana) in het lichaam. Het lichaam bevat zeven grote chakra’s vanaf de basis van de ruggengraat tot de bovenkant van het hoofd. Elk van deze chakra’s bevat een andere energie.

Zo is het wortelchakra aardend en regelt het emotionele evenwicht, terwijl het hartchakra het centrum is van mededogen en onvoorwaardelijke liefde. Verschillende asana’s kunnen specifieke chakra’s activeren en in balans brengen.

In een Chakra-yogales gebruiken we vaak de asana’s die in Hatha-yoga worden gebruikt omdat ze het lichaam en de wervelkolom op één lijn houden, waardoor de stroom van chakra-energie wordt vrijgemaakt en in evenwicht wordt gebracht. De meditatie en de pranayama ontspannen de geest, verminderen stress en verhogen de energie.

Yin Yan Yoga
Yin Yang Yoga combineert twee yogastijlen in één les. We zoeken naar de balans tussen kracht, actie en flexibiliteit & ontspanning, overgave en verstilling.

In Yin Yoga worden de houdingen passief en langer vastgehouden wat werkt op het dieper gelegen bindweefsel rondom spieren en organen en herstellen van de energie in de meridianen, terwijl de Yang poses actiever zijn en  meer gericht op het uithoudingsvermogen en de spieren wat zorgt voor een flexibel, krachtig en vitaal lichaam.